31.1.2016

Mitä herkkuja!














Sunnuntaita! Ohrasestihan minulle kävi niiden kauppahallin lihojen kanssa, sillä kurvasin toriparkkiin muutaman minuutin myöhässä. Tyypillisesti. Lopulta päädyttiin gurmee aterialle Hesburgeriin ja S-marketin lihatiskille ;) Lauantaiksi päätimme hankkia tortilla tarvikkeet ja voi nam mitä herkkuja tulikaan tehtyä. Tortillat syötyäni, ei kauppahallin liha enää vaivannut mieltä ;) 

Tortillojen väliin tein Guacamolea, coleslaw salaattia ja kanaa maissi-ananassalsalla. Ajatus tortilloihin lähti, kun tuli työkaverin kanssa puheeksi ettei tule tehtyä kaalista muuta kuin kaalilaatikkoa. Raakaa kaalia en osaa käyttää juuri muuhuin kuin tähän coleslaw salaattiin, siispä hyviä kaalireseptejä otan mielellään vastaan. 

Tässäpä näitä meidän ohjeita kehiin:

Guacamole:

2 avokadoa
1 tomaatti
1 pieni sipuli (punainen)
chilirouhetta
suolaa
oliiviöljyä
sitruunan tai limen mehua
ripaus sokeria

Avokadot muussataan, tomaatti ja sipuli silputaan ihan pieneksi. Hyppysellinen suolaa, chiliä (ei välttämätön) ja sokeria, loraus oliiviöljyä ja kaikki sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa, maku vain paranee.

Coleslaw:

1 pieni valkokaali
4 porkkanaa
1 prk smetanaa tai 1/2 prk kermaviiliä ja 1/2 dl majoneesia
1 rkl omenaviini etikkaa
sinappia (väkevää)
1/2 tl Chilirouhetta
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tippaa tabascoa

Suikaloi tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkana. Sekoita mausteet ja smetana, sekä omenaviinietikka ja yhdistä kaaliporkkana raasteeseen. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Kana-maissi-ananassalsa:

600g kanaa
suolaa
mustapippuria
currya
1 prk ananassalsaa
1 prk maissia

Paista suikaloidut ja maustamattomat kanasuikaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Kaada purkillinen maissia ja ananassalsaa sekaan. Hauduta hetki.

Lisää tortillojen täytteeksi vielä mistä itse pidät, minä tykkään tässä combossa paprikasta ja romainesalaatista, sekä raa ´asta sipulista. 

Herkkuhetkiin,

Minttu





29.1.2016

Viikonloppu








Jokseenkin raskas viikko takana, torstaina oli jo perjantainen olo ja väsymystila, välipäivä liikunnasta, koska ei vain jaksanut. Tänään käyn perinteiset viikonloppukukat ja taidetaanpa samalla kurvata kauppahallin lihatiskin kautta. Pala kunnon pihviä ja lasillinen punaista olisivat paikallaan. Olohuoneessa sohva on saanut sinisen tyynyn ylleen ja miellyttää tällä hetkellä silmääni kovasti tuon hennon vaaleanpunaisen rinnalla, ottean sävymaailmaltaan yksiin sinisävyisen skandinavisk kynttilän kanssa. Kynttilä onkin meillä ensimmäinen laatuaan ja ei tule jäämään viimeiseksi, niin on hurmaavan ihana tuoksu ja pitkä paloaika. Joulupukki toi minulle tuon Koto huonetuoksun, se leijailee jo ovella vastaan kun kotiin saapuu. Pientä arjen luksusta! 

Mutta nyt starttaan viikonloppuun, mukavaa sellaista teille kaikille!

Minttu

27.1.2016

Neiti Neitikäinen

Jokaiselle meistä muotoutuu jo lapsena tiettyjä tapoja ja toimintamalleja, udeinhan ne ovat meidän vanhempien luomia tottumuksia mutta jotkut rutiinit tai riitit vain muodostuvat itsestään. Silloin kun lapset nukkuivat samassa huoneessa, heidän ongelmaksi meinasi muodostua se että toinen tahtoo nukkua pieni yövalo päällä ja toinen taas ihan pimeässä. Useampana iltana valoista taistellessa keksin viimein ratkaisun, neitikäiselle silmälaput silmille ja pojulle pallovalot loistamaan. Näin löytyi kompromissi. 

Nykyisinkin, vaikka he nukkuvat omissa huoneissaan, ovat samat rutiinit edelleen käytössä. Neiti huutaa illalla aina viimeiseksi: "Silmälaput yöllä pois!" ja toiselta puolelta taloa kuuluu: "Pallovalot yöllä pois!" Suloisia. Yhdet silmälaput on jo loppuun kulutetut ja näköjään ovat päässeet hevosen ja unikavereiden käyttöön. Reissuissa nämä on aina neidillä mukana, unikaverin lisäksi. Ja kyllä tää pienit naisenalku vaan silloin tällöin kauneusuniensa jälkeen sipaisee hajuvettä korvan taakse ja huulikiillettä huulilleen. Liikkis ;)







Ja en ollut keksiessäni suunnitellut tällaista rutiinia neitikäiselle luoda ;)

Minttu

23.1.2016

Cheek ilta










Tänään olis tällainen ilta! Salilla jo aamusta hikoilin Cheekin tahtiin ja illalla meinasin toiset sykkeen kohotukset ottaa keikalla! Tää lähtö tuli kyllä aika yllättäen, mutta oli kyllä ihan mahtis yllätys! Nyt sillat palamaan ja menoksi! Mahtista lauantaita sinnekin!

Minttu


20.1.2016

Makuuhuoneessa











Aika riisuttua on makuuhuoneessa tällä hetkellä, petikin useimmiten petaamatta tai peitot heitelty vähän sinne petaukseen päin, puoli huolimattomasti, niin kuin näissä kuvissa. Mielestäni sänky näyttää usein paljon kivemmalle, houkuttelevammalle, tässä huolimattomassa petauksessaan. Mitä sitä piilottelemaan kivoja lakanoita päiväpeiton alle, petaukseni onkin usein puolipetaus, jossa pussilakanat jäävät osittain näkyviin. Olisikin kiva tehdä postaus erillaisista petauksista ja kuulla teidän mieltymyksiä. Pienillä jutuilla saa kivaa vaihtelua ja uutta ilmettä aikaan. Meidän makkarista on edelleen toinen puoli kuvaamatta, odottaen että saisin maalattua vanhan kaapin joka siellä kulmalla tönöttää. Kaappi tämänhetkisessä ulkoasussaan näyttää aika rähjäiselle, mutta niin me vain ollaan sitä kolmisen vuotta jo katseltu! Mustaa kalkkimaalia olisi kaappi vailla ja työhön tarttuvaa, innokasta tekijää ;)

Minttu

18.1.2016

Neulotut vinoraidat pipossa






Tuli neulottua tämä pipo juuri oikeaan aikaan valmiiksi, nyt on pysyny ajatukset lämpimänä tämän pipon alla. En laittanut pipoon mitään vuorta ja silti se on ollut riittävän lämmin. Vinoraitaneuleen ohjeen katoin dropsin sivuilta ja kavennukset kehittelin itse. Neuloin suoraa pötköä ja kavensin aika nopeasti, niin sain tällaisen hieman löysemmän, pienesti lörpöttävän mallin. Olen tykännyt piposta hurjan paljon, minulla yleensä kaikki neuleet hieman kutittaa mutta tämä lanka on osoittautunut kutittamattomaksi. Palmikkopannan sain valmiiksi myös ja se on lämmitänyt nyt kaulalla, nostetaan se kaulalta päähän viimesitään laskettelurinteiden aurinkoisilla terasseilla ;) josko nää pakkaset viimesitään kevättalvella lauhtuis! Seuraavaksi olisi haaveissa kokeilla saisinko neuletakkia valmiiksi asti? Sellainen lämmin ja pehmoinen, kutittamaton kaapista vielä puuttuu!

Minttu

17.1.2016

The Löytö

Kirppareilta tekee vaan ne löytöjen löydöt! Tämä valaisin ihanuus tuli minua vastaan eilisellä "pakkasta pakoon" -reissulla kirpparilla. Ja pöytävalaisimiahan ei koskaan ole liikaa, akuutein tarve on Miss M:n työpöydälle ja minun ompelupöydälle. Tämä kaunokainen päätyy M:lle, kunhan saadaan kaivettua pöydän pinta piirrustusten alta esiin ;) Kyseisestä syystä päädyin kuvaamaan kaunokaisen yöpöydällä! Olohuoneen tasolle kaipailisin valaisinta myös ja lattiavalaisimellekin paikka olkkarista löytyisi, haaveilemani valaisin vaan on tähän hetkeen liian tyyris. Eli osukaa valaisimet tielleni vain ;) Paikkoja kyllä löytyy!





Olisiko valaisin tarttunut sinun mukaasi?

Minttu